Villa Fröjdekulla

Restaurang – Catering – Konferens

Historia

Historien om Villa Fröjdekulla

I det lilla brukssamhället Alsterbro finns denna unika byggnad som idag hyser en restaurang.
Så har det dock inte alltid varit.

Huset byggdes 1924 av traktens storbonde, och har under årens lopp haft, förutom ett flertal hyreslägenheter, byns första konsumbutik, skrädderi och telegrafstation.
Från slutet av sextiotalet stod huset mer eller mindre tomt, endast ett antal hyresgäster bodde under denna tid i lägenhet i huset,  vilket sedan fick nya ägare 1990. De nya ägarna satte genast igång med en omfattande renovering som tog närmare två år.
Då huset anses ha ett stort kulturhistoriskt intresse gjordes renoveringen under överinseende av Kalmar länsmuseum. Alla fönster, paneler och lister är original och de tio kakelugnar och tre järnspisar som finns i huset fungerar.
1996 tog vi över verksamheten.Vi utökade rörelsen med att bygga en mysig pub i källaren, dit bygdens folk nu letar sig för att träffas under enklare former över ett glas öl eller en flaska vin.

Genom åren har vi fått förtroendet att göra maten till 100-tals bröllopsmiddagar! Vi har levererar till Era födelsedagskalas och öppnat upp dörrarna i våra salonger för er både vid jul och påsk, fest och minnesstund!

Välkomna till oss!

 

 

historia   DSC00010  DSC00042-2